Passer le contenu principal

L'atelier gourmand > Les ateliers > Angers > Prestations > Tourisme gastronomique

Tourisme gastronomique

Découvrez les spécialités culinaires du Val de Loire

Entre deux châteaux de la Loire, après la visite d'un vignoble du Val de Loire, prolongez votre découverte du patrimoine de l'Anjou jusque dans l'assiette.

Un cours de cuisine pour concocter les plats traditionnels, une pause gourmande pour reprendre des forces avant d'autres visites, les secrets des accords mets et vins... ? Faites nous part de vos envies.

Et si vous en voulez encore plus, nous nous occupons de vous présenter artisans et producteurs locaux et de vous concocter une visite du territoire surprenante.

Contactez-nous : nous répondons à vos envies !

Discover the culinary specialities of the Loire Valley

If visiting the chateau’s and vineyards of the Loire Valley just isn’t enough for you, extend your discovery of the Anjou region all the way to your plate !

Whether you want to understand the mysteries of traditional French Cuisine, enjoy a gourmet pause to recharge your batteries, or spend your time perfectly pairing french wine with your meal, let us take care of your every gastronomical desire !

If you crave even more, we are happy to customize your experience by offering presentations from our most reputable local producers and artisans, and unique tours throughout our diverse territory.

Contact L’Atelier Gourmand to make your dream Loire Valley experience a reality !

Contact-us !

L'Anjou : terroir et saveurs

Poisson au beurre blanc, soufflé au Cointreau, Crémet d’Anjou, champignons en galipettes, foie gras au Layon, poires pochées à l’Aubance, quinoa façon risotto à l’Anjou Rouge...

Les chocolats : Les caramandes de la Maison Benoît , Les quernons d'ardoise de la Petite Marquise

Les vins de Loire : Savennières, Quart de Chaume, Bonnezeaux, Anjou Village...

 

 

Anjou : The Land of Flavours

Loire Valley Fish, with traditional ‘beurre blanc’ sauce, Cointreau soufflé, Mushroom Somersaults, Layon Foie Gras, Quinoa risotto with l’Anjou Rouge, Poached Pear à l’Abuance, Crémet d’Anjou... In a welcoming atmosphere, you will master these impressive recipes!

 

Chocolat : Les caramandes de la Maison Benoît , Les quernons d'ardoise de la Petite Marquise

Loire Wine : Savennières, Quart de Chaume, Bonnezeaux, Anjou Village...

 

 

Learn french by cooking

You can effortlessly learn French while bringing vibrant recipes to life.

During a one hour, 100% French speaking cooking lesson, you will learn the secrets to both the recipes and the language. The goal of this program is to give you the keys to Everyday French: comprehension and communication, without barriers ! We offer a warm and welcoming contrast to your typical French lesson.